Черноморец излиза за задължителна победа срещу Любимец

Двубоят е днес от 17.30 часа на стадион Лазур

Акулите завършиха първия етап от шампионата със загуба от Берое и неубедителни игри, но в мача за Купата  през седмицата показаха стойностен футбол срещу Локо София. Това дава малко повече надежди за предстоящия маратон от двубои, които ще решат, най-вече дилемата с отпадащите отбори. В момента Черноморец, Любимец, Пирин (Гоце Делчев) и Нефтохимик заемат последните четири места, като реално единствено "акулите" имат някакви шансове да напуснат тази четворка.

Пътят към оцеляването обаче минава през задължителна победа над отбора на "дините". С оглед потенциала на двата отбора спокойно би могло да се направои прогноза, че донакимите днес не би трябвало да имат проблеми и да вземат победата. В Черноморец само защитникът Яни Пехливанов се възстановява от контузия в коляното и със сигурност пропуска мача. В игра обаче се завръща Лъчезар Балтанов, който изтърпя наказанието си от един мач, заради натрупани картони. В отбора няма други сериозни проблеми и днес Черноморец би трябвало да запише първа победа във финалната фаза на първенството.

Двубоят е от 17.30 чаас на стадион Лазур. Малко по-рано, от 15.30 часа играят Локо София и Пирин (Гоце Делчев), като съперникът за оставане в групата от столицата едва ли ще допусне грешка на своя стадион, срещу неубедителния отбор на неврокопчани.