Черноморец разби Любимец на старта на плейофите

Футболистът на гостите Георги Вълчев, бе откаран в бургаската болница с дежурната линейка на стадиона

Акулите на Херо не дадоха шанс на Любимеци го победиха с 5:0 в първи мач от плеофите за класиране от 7-мо до 14-то място. Въпреки разгромната победа, Черноморец не успя да скъси разликата до столичните Славия и Локомотив, които също прибавиха по три точки към актива си. Близо 2/3 от двубоя гостите бяха с човек по-малко на терена, заради червен картон на защитника Грозев.

Домакините започнаха мача с гол от съблекалнята. Фонсека успя да открадне една топка, навлезе в наказателното поле на гостите и бе фаулиран. Реферът посочи бялата точка и Милен Василев откри резултата след точно изпълнената дузпа.

Двубоят продължи с предимство на домакините, но те рядко стигаха до опасности пред вратата на Любимец. В 29-та минута при единоборство с противников състезател Траян Траянов получи контузия и бе заменен принудително от Манзоро. Няколко минути по-късно гостите останаха с човек по-малко, след като Грозев получи втори жълт картон в мача за нарушение срещу голмайстора Василев.

До края на полувремето Черноморец опита да удвои преднината си, но вратарят на гостите успя да се справи с опасностите. Две принудителни смени през првата част направиха и гостите, като в игра влязоха Радев и  Кикарин. Футболистът на гостите Георги Вълчев, бе откаран в бургаската болница с дежурната линейка на стадиона, след като при една борба за топката остана да лежи на терена. До края на срещата не стана ясно каква е точно травмата на полузащитника.

През второто полувреме домакините направиха голово шоу за малобройната публика, след като с голове на Аргиров - автогол в 48-та, Шоколаров в 52-та, Фонсека в 60-та и Милчо Ангелов в 73-та минути доведоха резултата до 5-0 за Черноморец. В тези минути гостите свалиха гарда и просто изчакваха последния съдийски сигнал. Домакините пък се разиграха и създаваха положение след положение, като с играта си опитваха да забавляват малкото зрители по трибуните на стадион Лазур, които уважиха двубоя.

След спечелените три точки Черноморец вече има в актива си 25, но изостава от основните си конкуренти за оставане в А група с 9 точки.

В сряда акулите ще приемат Локо София в мач - реванш за Купата на България, а в следващия кръг гостуват на Пирин (Гоце Делчев),