"Възвишение"- два дни в Стара Загора

Спектакъла гледайте в понеделник в Операта, а литературната среща-във вторник в библиотека "Захарий Княжески"

На 17 март 2014 г. (понеделник) от 19:30 ч. в залата на Операта в Стара Загора ще гостува спектакълът "Възвишение" по романа на Милен Русков. В него участват: Бойко Кръстинов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов и други.
Сценична версия - Александър Секулов и Иван Добчев; постановка - Иван Добчев; сценография- Ивайло Николов; костюми - Ива Гикова; музика - Асен Аврамов.
Във фоайето на Операта ще можете да се сдобиете с книгата "Възвишение" и автограф лично от автора й.

На следващата вечер - 18 март (вторник) от 18:00 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" Стара Загора ще се проведе среща с писателя и преводач Милен Русков. Той ще бъде специален гост на града и библиотеката по повод 60-годишнината от създаването й.


"А Раковски що дума? „Наше събуждение – кай – състои да ся потрудим в развитието на наша книжевност. Просвещавайте млади Българи, просвещението на сякоя добрина и благополучие е корен! А невежество на сяка злина и на сякое злополучие е извор!” Аслъ! Подписвам ся и аз под туй... Но аз вярвам, че секиму ще ся воздаде заслуженото някой ден, в бъдуще, хем тук, в Българско. Тогаз други хора ще живеят тук, будни хора. В Българско велики хора ще живеят, чада на грядущето. Това са тез просветените млади Българи, кои ги сега около себе си виждаш, тез ще направят гигантски неща! Будните бъдущи поколения секиго ще преценяват по делата и секиму ще воздадат по тях. Затуй сякой тряба да си върши работата как тряба, и в малкото, и в голямото. Не веднаж и дваж ся изкушаваш ти да си речеш „Бе карай да върви” и да свършиш работата едно към гьотюря. Но будните поколения ще та преценят и ще ти воздадат."/Милен Русков, из "Възвишение"/