Искат Ботев – Левски без публика!

От „Герена” настояват БФС да разследва ексцесиите на пловдивското дерби на „Васил Левски”

Високопоставен шеф на Левски е настоял пред директора на БФС съюзът да се самосезира за инцидентите на мача Ботев – Локомотив на стадион „Васил Левски”, научи Sportonline.bg.

През първото полувреме най-запомнящото се бе меле в сектора с бултрасите. Те разкриха цивилен полицай, който ги снимаше, и се нахвърлиха с шамари и псувни. Бърза реакция на униформените полицаи спаси колегата им от линч. Ченгето под прикрите обаче пострада сериозно и бе откаран с полицейска кола в „Пирогов”.

След края имаше още два боя. Първо се ступаха Вандер от Ботев и Ндайе от Локо по подобие на Косоко и Гаджев от вечното дерби. После шефът на сигурността на "канарите" Гълъб Костадинов скочи на Ндайе и Намуши от съперника, като ги напсува. Екшънът продължи и в тунела, където здравенякът си позволил да бута и заплашва двамата футболисти на гостите, категорични са хора от щаба на Локомотив.

Поне заради две от провиненията Ботев може да отнесе наказание да играе при закрити врати. Точно Левски е следващият съперник на пловдивчани. В сряда е реваншът между двата тима, като софиянци имат аванс от два гола. Мачът пък ще е последен за Станимир Стоилов, който напуска след реванша.