"Крадецът на книги“ трогва публиката на "СФФ на брега"

Зрителската класация води коопродукцията на Индия, Франция и Германия "Кутия за храна“.

Тази вечер от 20 ч. в кино АБ в салона на ДТ "Адриана Будевска“ ще бъде прожектиран филма на Брайън Пърсивал “Крадецът на книги“.  Публиката на фестивала “София филм фест на брега“ ще види една история за силата на човешкия дух и оцеляването. Лентата е екранизация на международния бестселър на Маркъс Зюсак.

“Крадецът на книги“ описва живота на Лизел - необикновено и смело младо момиче, изпратено да живее в приемно семейство в Германия по време на Втората световна война. Тя се научава да чете благодарение на подкрепата на новото си семейство и на Макс, евреина-беглец, който се крие под стълбите. За Лизел и Макс силата на думите и въображението се превръщат в единственото бягство от суровата действителност.  Благодарение на връзката помежду им двамата научават ценни и страшни уроци за живота.

Временната класация на предпочитани от зрителите на фестивала филм оглави "Кутия за храна“ на индийския режисьор  Ритеш Батра. Второто място е за “Фалшификаторът“ на Горан Маркович, а третата позиция е за музикалната драма от Белгия и Холандия “Краят на омагьосания кръг“.

По традиция  бургаската публиката избира своя фаворит от предложените заглавия. Всеки зрител може да изрази симпатиите си като попълни анкетните талони на излизане от салона.