Все по-вероятно става изчезналият самолет да е отвлечен

Полет MH370 изчезна на 8 март с 239 души на борда

Подозренията, че единият или двамата пилоти са замесени в изчезването на малайзийския ц, се засилват. Това се случва на фона на информацията, че последното съобщение: „Лека нощ, всичко е наред” е било изпратено след като първата комуникационна система е била изключена. 14 минути по-късно всички комуникации са спрени.

Според разследващите това е ясен знак, че някой е изключил контролните системи и е насочил машината да кацне. Това означава, че изчезването на самолета не е било инцидент, пише британското издание „Метро”.

Полет MH370 изчезна на 8 март с 239 души на борда. Той пътуваше от Куала Лумпур към Пекин. В момента претърсването обхваща 25 страна и огромно водно пространство. То беше разширено, след като стана ясно, че последният сигнал от комуникационната система на самолета е бил изпратен седем часа, след като той отлетял. Това означава, че машината може да е в Централна Азия или някъде из Индийския океан.

Съществуват две версии за случилото се. Според едната полет MH370 се е разбил. Втората, по-малко вероятна за момента, гласи, че самолетът е бил отвлечен и е кацнал благополучно. За да получат повече яснота, полицията претърси домовете на двамата пилоти.