Строителни предприемачи на съд за укрити данъци

Единият от обвиняемите с условна присъда за отвличане и побой на наркодилър

Скандалният бизнесмен Петко Чонтов и съдружникът му Недялко Кацаров са укривали данъци от името на фирмата “Корект строй партнерс“ ООД, твърди прокуратурата в Бургас.

Двамата са подведени под отговорност за невнесен данък добавена стойност, върху сумите, които са взимали като аванс от кандидат-собственици на апартаменти в Бургас. Фирмата е трябвало да застрои парцел в  "Меден рудник“ между блоковете 438 и 433,  но жилищна кооперация не била вдигната.

Обвинението срещу двамата бизнесмени е, че са избегнали плащането на задължения в размер на над 36 хил. лв, като лихвата върху сумата вече е над 9 хил. лв.
По това делото Чонтов и Кацаров бяха оправдани веднъж на първа инстанция. Бургаският апелативен съд отмени решението след протест на прокуратурата и сега процесът се води от друг състав с председател Захарин Захариев.
На последното заседание беше назначена повторна тройна съдебно-счетоводна експертиза, която да установи твърденията на прокуратурата за укрити данъци.
През ноември 2013 г. Чонтов получи условна присъда с три години изпитателен срок за отвличането и побоя над наркодилъра Галин Грозев-Вампира, извършен през май 2008 г.