Секс, наркотици и данъци тази вечер на кино

Големият сръбски режисьор Горан Паскалевич представя филма си Когато се съмне пред пловдивската публика

Днес ни очакват поредните две силни заглавия от програмата на София Филм Фест в Пловдив, които си заслужава да видите. В 18:30 часа започва Когато се съмне, една продукция на Сърбия, Франция и Хърватска. Специален гост ще бъде режисьорът Горан Паскалевич, който лично ще се срещне с пловдивската публика. Филмът разказва историята на пенсионирания преподавател по музика Миша Бранков, който открива истината за своя произход при необикновени обстоятелства. Метална кутия с документи е открита там, където по време на Втората световна война е имало концентрационен лагер за евреи. Тя е била заровена от затворника Исак Вайс през 1941 г. Миша открива, че истинските му родители са го отвели при приятелите си – семейство Бранкови, малко преди да бъдат откарани в лагера. В кутията са нотите на незавършената мелодия „Когато се съмне”, композирана от Исак Вайс. Миша  иска да завърши започнатата от баща му композиция и да организира тя да бъде изсвирена на мястото на някогашния лагер.

Не по-малко ще ви развълнува и представителя на скандинавското кино – датския филм Секс, наркотици и данъци от 20:45 часа. Историята на един радикален либертарианец и един капиталистически хедонист – това е може би най-доброто, произлязло от хипи периода в Скандинавия. Едно приключение с много пътувания, проститутки и политика. Без да се чувства прекалено скован от историческите факти, режисьорът Кристофър Бое разказва само част от десетилетната история на Саймън Спайс и Могенс Глиструп във филм, чието действие се развива между 1965 и 1984 и съчетава топлота, хумор, предизвикателство и ексцентричност.

Поради огромния интерес първата част на филма на Ларс Фон Триер НИМФОМАНКА ще има извънредна прожекция на 19 март/сряда/  от 18.30 часа

Предварително обявения по програма за 19.03 /сряда/ КРАЯТ НА ОМАГОСАНИЯ КРЪГ ще бъде прожектиран на 21 март (петък) от 16:15 часа. Входът за филма е свободен.