Кадрови проблеми мъчат "нафтата" преди мача с Локо София

След решението на БФС Нефтохимик да домакинства в Несебър се очаква и повече фенове да подкрепят отбора в мачовете до края на сезона

Отборът на Нефтохимик е измъчван от проблеми с контузени футболисти преди мача в събота с Локомотив София. От последния двубой със Славия с травми са двама от най-опитните играчи в отбора, които са и твърди титуляри.  Централният защитник Станислав Жеков получи контузия и бе заменен принудително в мача с "белите". Той със сигурност ще пропусне предстоящия двубой. Другият футболист с проблеми е Любомир Божинов. Той също игра в последния шампионатен мач, но се задържа на терена само 20-тина минути и също напусна принудително двубоя. Плеймейкърът се оплаква от напрежение в мускула на бедрото, но според медицинския екип при него вероятността да се възстани до края на седмицата е по-голяма.

Третият основен футболист, който също от две седмици лекува разтежение е бившият младежки национал Емануил Манев. Той вече започна тренировки, но все още се подготвя отделно от основната група. Очаква се до десет дни Манев също да е на разположение на треньора Златко Янков, но и той може би няма да вземе участие в предстоящия мач с Локо София.

Добрата новина е, че след падналите дъждове теренът на стадиона в Долно Езерово е в добро състояние и отборът най-после ще се готви на игрище с нормални размери за предстоящия си мач от А група. След решението на БФС Нефтохимик да домакинства в Несебър се очаква и повече фенове да подкрепят тима в мачовете до края, което да даде повече самочувствие на отбора, който заема последно място в класирането на елитната ни група.