Оставиха в ареста нападателката на поляка

Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 21 –годишната Петя Райчева, която прободе с нож полският гражданин М.В.С. Инцидентът стана вчера в бургаския хотел “Парк“. Полякът е без опасност за живота, направена му е операция и е настанен е в МБАЛ Бургас.
"Искам да ме снимате за да се видят раните като доказателства за самозащита. Момчето седна върху мен, искаше 50 лв. за стаята“, каза пред съда Петя Райчева.
Тя обясни, че живее сама в комплекс"Лазур“, баща и е обявен за безследно изчезнал, а със сестра си няма връзка от 1 година. Райчева се грижи за имотите на баща си и получава доходи от наем на магазин на улица “Богориди“. Получава и 100 лв. на месец от фирма за недвижими имоти, където работи като фотограф.
Както Burgasutre съобщи според данните в делото задържаната е разпитвана и досъдебно производство за трафик на хора. Била пациентка в Центъра за психично здраве. Това даде основания на служебния й защитник да поиска по-лека мярка за неотклонение, защото има вероятност тя да бъде освидетелствана след съдебно-психиатричната експертиза.
Пострадалият твърди, че е бил нападнат на излизане от банята. Тогава жената го изненадал в гръб и му нанесла ударите с нож. Няма как да се обяснят нейните наранявания по краката, ръцете и лицето, каза адвокатът на Райчева Благой Потеров. Защитната теза е, че момичето се е отбранявало от чуждия гражданин.

Съдът обаче прецени, че има опасност Райчева да се укрие и да извърши друго престъпление и я остави под стража. Тя е обвинена в опит за умишлено убийство за което по закон се предвижда ефективно наказание от 10 до 20 години.