EVN нагло се изгаври с НЕК, изгаври се и с България

EVN се гаври не само с България, изписвайки името й с малка буква; не само с българите, връчвайки им "честитки" в размер на половин месечна заплата, днес EVN се нагло се изгаври и с държавата.
Електроразпределителното дружество вместо да си плати сметката към НЕК, предложи заем от 32 млн.лв.

Актът, от страна на EVN, идвал в отговор на ултиматума за изплащане на задълженията, съобщават от дружеството.

В становището на EVN се посочва:
"EVN България Електроснабдяване не приема обвиненията, че дестабилизира енергийната система и е заплаха за националната сигурност. EVN България Електроснабдяване вече двадесет месеца финансира енергийната системата за своя сметка, без яснота до кога ще продължи това."
"Тази криза в българската енергетика, създадена не от EVN България Електроснабдяване може да бъде преодоляна единствено и само чрез нови правила в системата. Без да се отказва от правата си относно отворените си вземания, EVN България Електроснабдяване ще допринесе за постигането на тези необходими нови правила като отново ще предостави краткосрочна ликвидност на НЕК в размер на 32 милиона лева.”

В отговор на пресцентъра на НЕК се съобщава, че енергийната компания не може да приеме 32-тa млн. лева от EVN
"В НЕК ЕАД бе получена сумата от 32 милиона лева от EVNЕлектроснабдяване. Платежното нареждане е предложение за заем. Следвайки закона, НЕК ЕАД не може да приеме това предложение. Също така, тази сума е малка част от размера на задължението на EVNЕлектроснабдяване към Национална електрическа компания ЕАД. Нашата компания продължава да смята, че задълженията на EVNЕлектроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго–про ще бъдат погасени в пълния им размер съгласно указанията на ДКЕВР".

Наглостта на EVN няма граници. По същото време през миналата година EVN дори демонстративно ни размаха пръст, че ще съди България, ако не успее да се договори за отстъпки.

Кой крив, кой прав, значение в случая няма. 
Къде е истината? Най-вероятно някъде по средата между EVN и държавата. Потребителя го нЕма в цЕлата схема. Той само ще гледа кавгата и ще плаща. Тройно. 
Ще плаща за гяволията си да не протестира и да не търси правата си. Ще плаща за услугата, която не е получил. Ще плаща всички течове и разходи на дружеството, защото в противен случай то ще ни осъди. Ще плаща тайно договорените отсъпки. Ще плаща тока на малцинствата. Просто ще плаща. Ще работи и ще плаща. Защо да му пука, че bulgaria е изписана с малка буква, след като самият той е безгласна?... 

 

EVN out of Bulgaria!