19 март: Логични предчувствия

Слънце в Риби, Луна във Везни-Скорпион

Въпреки че Луната ще се движи без курс в първата половина на деня, а следобед навлизайки в Скорпион ще подчертае тайнствеността и неопределеността характерни за водната стихия, сряда може да бъде един доста ползотворен ден.

Сутринта ще имаме възможност да отделим достатъчно внимание на текущите си дела и задължения. Посветете им се на спокойствие и отложете временно срещите, разговорите и работата по спорни въпроси-те ще се окажат безрезултатни. Социален интерес няма да ни липсва, но той ще се изчерпва до непринудени срещи и обмен на информация от второстепенен, незначителен характер. Едва във втората половина на деня новините и разговорите могат да придобият особено, в някои случаи решаващо значение. Все пак сряда е ден на Меркурий, а той днес получава специално внимание.

Следобедът ще премине интересно и доста успешно в случай че планирате дейности и занимания осигуряващи ви достъп до знания и информация, от които се нуждаете, обмен на данни и сведения и установяване на полезни контакти. Силната зависимост на Меркурий от Нептун и неговото царство-Риби обаче, налага особено внимание и някои уточнения. Уточнения, които настойчиво ви препоръчвам да изисквате в случай, че днес и през дните оставащи до края на седмицата,  постъпващата към вас информация стане повод и мотив за постъпки решения. Уверете в достоверността и, а най добре потърсете потвърждения от няколко независими източника.

Положението на Меркурий е доста тайнствено, обгърнато в мистерии, илюзии и заблуди, което макар и твърде стимулиращо за психиката и най-вече за фантазията, би могло да се окаже и доста травмиращо при сблъсък с реалността, който може да завърши със съвсем реални загуби както от материално, така и от морално естество. За радост, в сряда ще можем да разчитаме на интуицията си, затова не подценявайте предчувствията си, те няма да ви подведат.

Работа и бизнес
Имаме всички предпоставки за един ползотворен делови ден, стига да съумеем правилно да подредим ангажиментите си.Както вече стана ясно, първата половина на деня е подходяща за решаване на текущи въпроси и задачи, а втората за  търсене и изследване на информация, делови срещи и обмен на сведения и документи. Разбира се, ще трябва да подходим с повишено внимание при изготвянето им, поради нарастващата склонност към пропуски и грешки. До края на седмицата се налага да подписваме договори и документи с подчертано внимание.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за профилактика на здравето, практики и занимания с общоукрепващ ефект. Спортът в ранните часове на деня ще ви даде възможност да се освободите от излишната енергия. Вечерните часове пък са подходящи за релаксиращи водни процедури и масаж. Ще постигнете забележителни и трани резултати ако сега стартирате програма, целяща освобождаване от излишни килограми. Уязвими са бъбреците и ендокринната система.