„Помисли, огледай се и остани жив!” в развитие

Заралии

19-03-2014, 09:50

Снимка:

ОДМВР Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежи призовават:„Помисли, огледай се и остани жив!”

Призивът е на билбордове и сити лайфове на възлови кръстовища и места в града

„Помисли, огледай се и остани жив!” е проектът, под чийто наслов младежите от Младежки общински съвет и ОДМВР – Стара Загора целят да привлекат вниманието на децата, младежите, техните родители и водачите на МПС към последиците до които води неспазването на правилата за движение по пътищата, шофирането след употребата на алкохол, както и подценяването на уж обичайна и позната ни пътна обстановка.

Проектът е финансиран от Младежка банка към Обществен дарителски фонд - Стара Загора с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Америка за България”.

Партньори на младежите от инициативната група са: Младежки общински съвет Стара Загора, ОДМВР – Стара Загора и мотоклуб „Волни ездачи”.

В хода на проекта бяха реализирани три мултимедийни филмчета с продължителност от 30-40 секунди. Те онагледяват различни, на пръв поглед обикновени, но често подценявани ситуации, в които човек може да стане жертва на ПТП. Целта на всяко едно от тях е да насочи вниманието основно на децата и младежите, но и на всички участници в движението върху това колко е важно да бъдем дисциплинирани и отговорни, не само към себе си, но и към другите на пътя. Клипчетата са заснети и обработени от Георги Благоев с актьорското участие на младежите от МОС. Освен към пешеходците, като активни участници в уличното движение проектът е насочен и към водачите.

Благодарение на Александър Красимиров е изработен и атрактивен постер „ Ти избираш кой да те откара в къщи - Не карай пил”, насочващ вниманието ни към избора на всеки един от нас!

От началото на проекта до сега - екипи от доброволци, в които влизат младежи от МОС и представители на ОД на МВР, посетиха ОУ „Кирил Христов”, СОУ „Васил Левски”, ПГЕ „Дж. Атанасов”, ОУ „Христо Смирненски”, СОУ„Иван Вазов” и СОУ „Максим Горки”. До края на месец април са предвидени още две срещи с ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан” и ПГВМ „И. П. Павлов”.

С изключителното съдействие и финансова подкрепа на община Стара Загора от днес всички жители и гости на града могат да видят призива на младежите от МОС и сектор „Пътна полиция” – „Ти избираш кой ще те откара вкъщи – Не карай пил” реализиран и на билбордове и сити лайфове, поставени на възлови кръстовища и места в града.