Канят Община Добрич в турско–български бизнес форум

Мисия Добрич

19-03-2014, 15:42

Снимка:

Община Добрич

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ниязи Акйол на опознавателна визита в Добрич

Това стана ясно след срещата на кмета Детелина Николова с новия генерален турски консул Ниязи Еврен Акйол. Дипломатът е на първа опознавателна визита в Добрич.

Николова информира госта за всички изложения на Добрички панаир, в които участват и турски изложители със свои продукции. Кметът акцентира и върху сътрудничеството на общината с турски общини в образователната сфера с цел да се задълбочат отношенията между двете страни.

Кметът на Добрич представи и инвестициите в общината в рамките на обувната промишленост, дървообработването. Община Добрич разполага с терен от 424 декара с постройките върху него, който бе предоставен от Министерството на отбраната след закриване на военните поделения в града. Предвижда се на този терен да бъде изградена бизнес – зона. Общината иска тази територия да бъде превърната в нова, модерна промишлена зона, като настани в нея работещи фирми. Кметът допълни, че желанието е да се построят жилищни площи за гостуващи специалисти, лектори или гости, както и спортен комплекс за отдих на работещите.

В хода на разговорите турският консул информира, че амбициите на турската страна са да се разширяват търговско – икономическите контакти между двете страни за развитието на региона.

Ниязи Еврен Акйол отправи покана към Община Добрич за участие в турско-български бизнес – форум в Бургас с  предприемачи от региона.