Оправдаха Чонтов и Кацаров за данъчно престъпление

 Втора оправдателна присъда за бизнесмените Петко Чонтов и Недялко Кацаров. Съдът ги оправда по обвинението за укриване на данъци в особено големи размери.
Според прокуратурата в периода от септември 2008 г. до март 2009 г. в Бургас при условията на продължавано престъпление в качеството си на управляващи и представляващи „Корект Строй Партнерс” ООД двамата са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 37 901,08 лв. данък добавена стойност по ЗДДС. Парите са дължими от „Корект строй партнерс” ООД. Деянията са укрити данъчни задължения в особено големи размери и представляват престъпление по НК и нарушение на Закона за данък добавена стойност и на наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. Държавното обвинение е посочило, че в нарушение на закона, те не са издали 14 броя фискални касови бонове от електронен касов апарат с фискална памет за получени в брой парични суми от 8 лица- купувачи на апартаменти в жилищна сграда в квартал „Меден рудник“ в гр. Бургас.
В обвинителния акт е визирано, че са осъществили счетоводство в нарушение на счетоводното законодателство, като те не подали заявление за регистрация на "Корект строй партнерс" ООД гр. Бургас по чл. 96 от ЗДДС и не начислили дължимия данък добавена стойност.
Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас.