Гушкайте повече децата си, ако не искате да надебелят

Досега не беше открита връзка между стила на родителстване н теглото на децата

Ако сте привърженик на авторитарния стил на родителстване, изключващ обяснения, разговори и прегръдки, имаме лоша новина. Много е вероятно детето ви да заприлича на лоена топка. Това става ясно от скорошно изследване, в което са участвали 37 хил. канадски деца. Резултатите са показали, че хлапетата на стриктни родители са с 30% по-склонни да надебелят във възраст между 2 и 5 години.

Предишни проучвания бяха доказали, че родители, които прекаляват с вредната храна и спане на дивана, е много вероятно да отгледат същите деца. Подобна опасност грози и майките и татковците, които прекарват прекалено много време пред компютъра или телевизора, пише Time.

Досега обаче не беше открита връзка между стила на родителстване н теглото на децата. Експертите обясняват, че малките момчета и момичета могат да се видят принудени да посегнат към храната в знак на бунтарство срещу майките и бащите си. Освен това колкото по-труднодостъпна е една храна за малчуганите, толкова повече те си навиват на пръста, че искат да я опитат.