Мъри отива в Левски?

Ако оставката му в Ботев бъде приета, той почти сигурно ще се завърне при "Сините"

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов е вариант за нов наставник на Левски, научи SPORTONLINE.BG от свои сигурни източници.

Хасковският специалист официално вчера сутринта депозира своята оставка и само остава да се види, дали Цветан Василев ще се съгласи да я приеме.

Ако икономистът приеме оставката на хасковлията, тогава е почти на 100 процента сигурно, че Мъри ще поеме "Сините".

Специалистът бе търсен от Левски още през миналата година, но тогава не пожела да напусне Ботев, като аргументира решението си със сериозен ангажимент към феновете и клуба.

Сега обаче Ботев не се представя никак добре, макар че отборът елиминира Левски от турнира за Купата на България, а освен това спечели и пловдивското дерби с Локо (Пд), което се игра в София.

"Сините" ще трябват да търсят спешно нов треньор, след като Антони Здравков напусна отбора. Специалистът не успя да вдигне тима на крака и логично реши да си тръгне.

С оглед на факта, че Херо твърдо остава в Бургас и от АЕЛ не искат да пуснат Ивайло Петев, шансовете оставката на Мъри да бъде приета са минимани.

Стоилов е най-успешният треньор в новата история на Левски, след като вкара отбора в групите на Шампионската лига преди близо десетилетие, а освен това го класира и за 1/4-финал в Купата на УЕФА.