Внимание! Шарлатанки обикалят тото пунктове в Бургас

Предлагат на минувачите да разкрият печалившите числа от тотото срещу 5 лева

Мургави врачки обикалят тотопунктовете в Бургас и предлагат на минувачите да им разкрият печалившите числа от тотото. Днес петте милиона джакпот на спортния тотализатор предизвикаха поредната треска за измама в Бургаско.

При отказ на чакащите на опшаките мургавелките веднага сменят офертата и предлагат срещу десетачка разваляне на черна магия и гледане на ръка. Запознати предупреждават, че две от ясновидките са чести гости в районното управление. Там обаче те са били задържани не за да гледат на ръка на полицаите, а заради ежедневни джебчийски кражби.

Служителки в тото пунктовете иначе споделиха, че толкова много участници не е имало досега. Кризата обаче явно е оказала отражение и върху играчите, защото сега повечето предпочитали да си пуснатпо 1-2, най-много 3 обикновени фиша. По-рядко били тези, които предпочитали да играят със скъпи комбинации. Повечето участници разчитали да пипнат милионите с обикновените фишчета от 2,40 лв. Някои от кандидат-милионерите бяха довели в пунктовете децата си, за да посочат печелившите числа. Други пък продължаваха да залагат на старата комбинация от рождени дати и номерата на автомобилите на семейството. Шансът човек да спечели петица от “6 от 49” е 1:54 200. Вероятността да се познаят всичките шест числа е едно на почти 14 милиона (1:13 983 816). Вече половин век обаче българинът измисля комбинации, пуска фишове и вярва в голямата печалба. Възрастни жени пускат по колонка за 60 стотинки, разбирачи плащат скъпо за специални комбинации, “гарантиращи” печалба. Стари тотаджии в Бургас от десетилетия не пропускат тираж от суеверие, че ако веднъж не пуснат, числата им ще излязат. Един фиш може да струва 60 стотинки, но ако се играе с комбинации, може да стигне и повече от 1000 лева. Такива крупни суми обаче се пускат рядко. Повечето пускат фишове за по няколко лева.