Пожарникари до бомбата, през ограда вкарват храна в детската градина

СНИМКИ: Истински екшън на ул. "Христо Г. Данов", обезвредиха бомба

На мястото, където бе обезвредена бомбата, пристигна пожарна кола, предаде репортер на Plovdivutre.bg, който следи екшъна на ул. "Христо Г. Данов" в Пловдив.

Около 11.10 часа взривното устройство предназначено за пловдивската адвокатка Евелина Божикова бе обезвредено от петима сапьори. Спецченгетата пристигнаха спешно от София.

При обезвреждането се чу лек гръм, запищяха алармите на колите. В момента сапьори правят оглед под колата и на метри от возилото.

Близо до мястото се намира детска градина "Майчина грижа". На персонала бе забранено да извежда децата в двора. Преди минути през оградата на забавачницата бе пренеса храната им за обяд.

По-рано днес стана ясно, че пакет, увит в найлонова торба, е поставен до предната гума на синя "Тойота" с регистрационен номер РВ 96 96 ВР. Сигналът за бомба бе подаден на телефон 112 около 7:00 часа тази сутрин.

Колата е паркирана пред кооперацията, в която живее семейството на Евелина Божикова на ул. "Христо Г. Данов" №31 А. Евакуирани са хора, които живеят и работят наблизо.

Божикова каза на излизане от дома си, че не знае кой може да е поставил пакета, но не се страхува. Предполага, че взривът е там за сплашване заради икономически интереси на компании, на които тя е адвокат.

Очаква се полицията и прокуратурата да съобщят подробности за случая. Адвокатката вече е дала показания пред полицията. След това е заминала по лична работа в чужбина.

Божикова  е съпруга на бившия зам.-министър на правосъдието Севдалин Божиков и майка на бившата зам.-кметица на Пловдив Марта Божикова.

Това е втори инцидент с кола на известен пловдивски адвокат за последните дни. Наскоро бе запален луксозния джип на адв. Иван Иванов.

Очаквайте още подробности!