"Спартак" изпраща 50 състезателя по канадска борба на Държавното първенство

50 състезатели по канадска бора от благоевградския клуб „Спартак“ ще участват на Държавното първенство, което ще се състои между 21 и 23 април в Созопол

42-ма спортисти от клуба, предвождани от световния шампион, рекордьор на Гинес и многократен носител на титлата Спортист №1 на Благоевград Георги Гайдарджиев ще потеглят от областния център на Пиринско за първенството. 8 спортисти от Тутракан, също състезатели на клуб „Спартак“, ще се присъединят към основната група директно край морето. Към тях е другият изтъкнат спортист в този спорт – световният и европейски шампион Красимир Костадинов.

Държавното първенство по канадска борба за мъже, жени, юноши, младежи, девойки, хора с увреждания и ветерани ще вземат участие над 250 състезатели от цяла България. Надпревата ще се открие на 22 април в 12:00 часа с борбите на лява ръка, а ден по късно – на 23 април, от 9:30 часа ще се проведат битките на дясна ръка.

Освен Гайдарджиев и Костадинов в надпреварата ще участват най-силните състезатели на България, сред които са и други световните и европейски шампиони: Христо Делиджаков, Стоян Големанов, Виктор Балабанов, Цветан Гашевски, Димитър Юлев, Стефан Ленгаров и др.

Първенството е последна квалификация за оформяне състава на националния отбор, който ще представя България на Европейското първенство в Баку (Азербахджан) от 8 до 15 май 2014 г.