Любо Нейков пред фалит

Нито едно негово начинание не връщало вложените средства

Когато едно зло идва, то никога не идва само. Тази стара приказка с пълна сила важала за Любо Нейков и Евтим Милошев. Откакто Росен Петров напуснал, нещата във фирмата започнали сериозно да зациклят. Според отлично осведомени източници заради свалянето на „Голата истина" и „Дървото на живота" не постъпвали никакви свежи капитали и продуцентите едва свързвали двата края. Работещите също били притеснени, че нещо се случва, защото започнали да се бавят и заплатите.

Единствената опция за спасение от фалит пред Любо Нейков била отново да се върне на екран в късното шоу за скечове, от което ежедневно получава по 15 хил. лв. В противен случай актьорът бил изправен пред финансов разгром, категорични са подчинените му.
„От два месеца насам нещата вървят все по-зле и за пръв път заплатите и хонорарите започнаха да се бавят. Хората са много изнервени, работи се трудно и в напрежение, защото няма никаква сигурност и няколко човека вече са решени да напуснат", споделят потърпевши.

Според клюката той имал достатъчно свои спестявания, за да закрепи положението, но се страхувал, че ако ги даде за фирмата, няма яснота дали след това ще ги възстанови. Актьорът бил притеснен как ще се развият в бъдеще отношенията на компанията му с btv. Новото ръководство на медията от месец насам прави резки промени в програмната схема и свали куп предавания. Засега Нейков се прости единствено с „Голата истина", но не била ясна съдбата и на „Комиците", „Нека говорят" и „Столичани в повече". Договорите на двете изтичали в края на пролетния сезон и ако не бъдели подновени отново за есенния, като нищо щял да остане изцяло на сухо и да изпадне във финансов крах./Lifestyle.bg