Делян Добрев: Правителството пак лъже!

Не съм давал разрешение за строеж на Карадере, каза бившият министър

Делян Добрев отрече като министър на икономиката, енергетиката и туризма да е подкрепил строежа на ваканционен комплекс в местността Карадере. Днес сме свидетели на поредната манипулация на правителството, заяви той в Пловдив.

Министър Драгомир Стойнев представи писмо от 2012 г., с което твърди, че Делян Добрев е подкрепил инвестиционните намерения за изграждане на ваканционен комплекс Black Sea Gardens Еко Ризорт в община Бяла.

Това бе инвестиционно намерение и са водени разговори за 600 милиона, но не съм давал разрешение за строеж, заяви бившият министър. Той каза, че ако се проверят всички факти и цялата информация, ще се види, че процедурата е задвижена по време на сегашното правителство.

Бившият министър поясни, че единствените разговори, които е водил с инвеститорите е за съдействие за получаване на българско гражданство.

Не е ставало дума изобщо за строежа на вили, къщи, хотели, категоричен бе Добрев. Драгомир Стойнев да не прехвърля вината, а да изкара всички документи. Когато кажеш "А", трябва да кажеш и "Б". Всичко, което сме обещали е, че ще направим предложение за даване на българско гражданство, ако инвеститорите изпълнят намеренията си за 600 млн. Добрев обаче не уточни дали става дума за 600 млн. лева, или евро, тъй като вече не може да си спомни.

Срещал съм се със Скот Пъркинс, но не е ставало дума за това къде точно ще се строи. Аз само съм казал, че ако един инвеститор даде 600 млн. и действа в рамките на закона, ще съдействам за процедурата за гражданство. Карадере не е била тема по време на управлението на ГЕРБ, а изцяло на това правителство.

На въпрос, защо тогава точно сега то обвинява ГЕРБ, Добрев попита риторично: "А защо обвиниха ГЕРБ за трагедията в Лясковец?".

Това е лъжа. Не приемам сериозно тези обвинения, но до известна степен съм свикнал, коментира в заключение той.