Крисчън Бейл може да превъплати в ролята на Стив Джобс

Работата по филма ще стартира в края на тази или началото на следващата година

Носителят на Оскар Крисчън Бейл може да се превъплати в ролята на създателя на технологичния гигант Apple – Стив Джобс. Той е избран лично от режисьора на все още неозаглавения биографичен филм - Дейвид Финчър, познат от ленти като „Боен клуб“ и „Социалната мрежа“. Сценарият ще бъде дело на друг носител на Оскар – Аарън Соркин.

За момента не са водени преговори за ролята с актьора, който се превъплати успешно в ролята на милионера Брус Уейн на три пъти. В момента той е решен да си взема малка почивка и да се посвети на семейството си, пише сайтът TheWrap.Бейл получи номинация за награда Оскар и за миналогодишната си роля във филма „Американска схема“.

Биографичният филм ще представлява адаптация на биография на Джобс, написана от Уолтър Исаксон. Той ще включва три дълги сцени, касаещи пускането на продукти на Apple на пазара. Най-вероятно работата по лентата ще започне в края на тази или началото на следващата година.

Припомняме ви, че миналата година излезе друг биографичен филм, посветен на създателя на Apple – Jobs. Ролята на Стив Джобс беше изпълнена от Аштън Кучър, а режисьор беше Джошуа Майкъл Стърн.