Мъри поиска пълна власт, Цветан Василев - Купата на България

Това са условията, при които Стоилов остана в Ботев

Станимир Стоилов остава на поста треньор на “Ботев” (Пловдив).

Мъри е имал в късния следобед среща със собственика на “канарчетата” Цветан Василев. Разговорът се е състоял в офиса на бизнесмена в София.

Босът категорично е отказал да приеме оставката на Станимир Стоилов и е настоял той да продължи да работи в отбора.

От своя страна обаче Мъри е поставил условия, които Василев е приел. Ако не те са били изпълнени, наставникът със сигурност щеше да напусне и утре нямаше да води “Ботев” при гостуването му на “Левски” в мач за първенство.

За какво точно става въпрос?

Стоилов е поискал пълната спортно-техническа власт, научи БЛИЦ. Неговото желание е между него и Цветан Василев да няма никакви други хора. Второ – треньорът е настоял до тима да не бъдат допускани част от фенове, които, според него, само пречат, а не помагат.

Желанията на Мъри Стоилов са били приети. Василев обаче е заявил, че ще бъде безкрайно доволен, ако “Ботев” успее да спечели Купата на България. Което означава, че крайната цел – участие в Лига Европа през есента, остава.

Също така двамата са коментирали и евентуални трансфери през лятото, тъй като преди няколко дни в “Ботев” е пристигнала конкретна оферта към един от основните футболисти.