Софиянци, заредете се с търпение

Ремонти ще затруднят движението из столицата в следващите месеци

Основни пътни артерии ще бъдат запушени за ремонт и в София през следващите няколко месеца.

В момента върви реконструкцията на трамвайния път по булевард „България”, която ще продължи до юни. През следващата седмица се очаква да започне ремонтът на булевард „Цариградско шосе” от четвърти километър до квартал „Младост”. Ще бъдат преасфалтирани и части от булевардите „Ботевградско шосе” (между ул. „Златоструй“ и Околовръстния път) и булевард „Сливница”. Реконструкция ще има и на улица „Опълченска”,  както и на булевард „Никола Мушанов”, информира Нова телевизия.

Ремонти предстоят и на булевард „Прага”, кръстовището на Руски паметник, а продължава и реконструкцията на Лъвов мост.

Предстои реконструкция и на началото на отсечката на магистрала „Тракия“, започваща от София. Работите ще обхванат частта между шести и десети километър след изхода от столицата.

Днес зам.-кметът с ресор „Транспорт“ в Столичната община Любомир Христов инспектира работата по ремонта на трамвайното по бул. „България“. Той отчете, че на този етап всички строителни дейности се изпълняват в срок. Ремонтът трябва да приключи за 97 дни.

„След неговата реализация, когато това трасе ще се обслужва от вече доставените почти изцяло трамваи, финансирани от ОП „Околна среда”, очакваме да увеличим скоростта на движение до 19,5 км в час”, коментира зам.-кметът. Той изрази очаквания около 4 млн. пътници годишно и почти 30 хил. души дневно да минават по реконстроираното трасе, информират от Столичната община.

Във връзка с изграждане на 3 дренажни клона за отводняване на трамвайния релсов път по бул. „България“ се въвежда временна организация на движението.

Ограниченията ще се осъществят от 8.00 часа на 22 март до 20.00 часа на 23 март между кръстовищата бул. „Гоце Делчев” и бул. „акад. Иван Гешов” със затваряне на две ленти за движение в източното платно, като движението на превозните средства ще се осъществява в една лента посока център.

От 8.00 часа на 29 март до 20.00 часа на 30 март се въвежда временна организация на движението по бул. „България” посока Околовръстен път за изграждане на два дренажни клона с местоположение: Клон 10 между ул. „Борово” и ул. „Невестина скала” преди кръстовището на бул. „ Тодор Каблешков” , и клон 11 непосредствено след бул. „ Тодор Каблешков” със затваряне на две ленти за движение в западното платно, като движението на превозните средства ще се осъществява в една лента.

В неделя Христов ще представи проект за рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлеза над бул. „Г. М. Димитров” до надлеза над бул. „Александър Малинов”, съобщиха от пресцентъра на общината. По време на събитието ще бъде проектът и временната организацията на движение. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала”.