От днес тръгва ремонт на релсите по бул."България"

Ремонтът ще продължи до 9 юни

От днес се въвежда временна организация на обществения транспорт по време на реконструкцията на трамвайния релсов път, контактна и кабелна мрежа по столичния бул. "България" от бул. "Витоша" до трамвайно ухо "Борово". Ремонтът ще продължи до 9 юни, съобщават от пресцентъра на Столична община.

В тази връзка, за времето на ремонта се променят маршрутите на масовия градски транспорт, както следва:

Трамваен транспорт:
- трамвайна линия №7 се замества от временна автобусна линия № 7-тм
- маршрутът на трамвайна линия №1 се удължава от Централна жп гара през транспортен подлез "Надежда" до метростанция "Хан Кубрат" двупосочно.
Временната автобусна линия №7-тм ще се движи с маршрут: от НДК (кръстовище бул. "България" - бул. "Черни връх"), бул. "Пенчо Славейков", бул. "Витоша" и по бул. "България" до автомобилния подлез при ул. "Българска легия" двупосочно.
Начална спирка на линията е от бул. "Черни връх" за автобусни линии №72 и 604 в посока бул. "България".

Автобусите ще спират:
- на всички автобусни спирки по маршрута;
- на трамвайната спирка бул. "Пенчо Славейков" в посока ж.к. "Борово";
- разкрива се двупосочна спирка ж.к. "Бокар" на кръстовището на бул. "България" – ул."Борис Димовски". На спирката ще спират и автобусите от линия №64;
- на временна двупосочна спирка ж.к. "Мотописта" в района на трамвайната спирка;
- на временна двупосочна спирка на бул. "Пенчо Славейков" непосредствено след десния завой от бул. "България" в посока НДК спирката се разкрива за връзка с трамвайна линия № 1, която се движи по маршрута на закритата трамвайна линия №7 до метростанция "Хан Кубрат";
- на временна двупосочна спирка в автомобилния подлез.
Увеличава се и броят на колите по автобусна линия №64.

Ремонтът на релсовия път е част от европроекта за модернизация на градския транспорт в София за над 122 млн. лв. Той се изпълнява по Оперативна програма "Регионално развитие".