3 храни срещу пролетна умора

Март месец е и не се учудвайте, ако скоро ви налегне пролетната умора! Затова ви предлагаме от сега да наблегнете на някои храни, които ще ви помогнат да сте по-тонизирани и жизнени, пише beu.bg.

 Ако се чувствате изтощени, липсва ви енергия и ви е трудно да се концентрирате, най-добре е да се заредите с повече витамини от Б групата! Те стимулират мозъчната дейност и помагат на организма да разтвори въглехидратите до глюкоза. Сигурно знаете, че тя зарежда тялото с енергия!

 Добре е да наблегнете на овесените ядки. Те са чудесен източник на витамин Б! Страхотна закуска са, но можете да си ги хапвате и през деня. А и благоприятният им ефект върху фигурата също не е за подценяване.

 Най-вкусното ни предложение е натуралният шоколад. В умерени количества той е полезен за какво ли не – сърцето, настроението, зъбите, дори за запазване на младостта. Е, освен всичко това, той е и много богат на вещества, които зареждат организма с енергия!

 Ако си хапвате по-често червено цвекло пък, ще си осигурите идеалният източник на енергия с дългосрочно освобождаване. Този зеленчук е богат на захари, които ще ви направят по-жизнени от раз. Магнезий, желязо, витамин С – това са другите компоненти в него, които ще ви тонизират.

 Така де, когато природата се събуди за нов живот, трябва да сме пълни с енергия, за да му се насладим. Нали?!