Автентични рибари от "Ченгенe скеле" стават герои на филм

Бургас Лайф

22-03-2014, 15:05

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рибарско пристанище за 240 лодки градят на Ченгенето

Георги Ингилизов и Хиндо стартират кампания за идеята

Как изглежда култовото селище "Ченгене скеле" през четирите сезона, по какъв начин се справят с живота неговите постоянни обитатели - от дребните ежедневни неудобства до сериозните проблеми - това са амбицирани да запечатат на филмова лента Георги Ингилизов и Христо Димитров - Хиндо.

Ингилизов подготвя сценария, Хиндо поема функциите на режисьор-оператор, а художествен консултант на проекта е проф. Георги Дюлгеров.

Авторите стартират кампания, с която ще информират бургазлии за начинанието си и ще набират средства за реализирането й, пише 24 часа.

Селището e огледало на нашата действителност, с всичките и нерешени правни и социални проблеми и с пълното незачитане на нашето минало, нрави, бит и история, мотивират интереса си към темата творците, които вече имат зад гърба си общ проект - филм за "Океански риболов".

Рамката на сценария е доста широка - докуметалната лента трябва да покаже истинското състояние на рибарското селище в момента, да напомни на жителите на Бургас и страната, че съществува и рибарски занаят, древен и съобразен със законите на природата, да разкаже за съдбите на моряшките семейства.