Янко Янков е областният лидер на "България без цензура"

Бареков очаква за пряк конкурент на евроизборите само ГЕРБ

Очаквано Янко Янков бе избран за областен председател на "България без цензура" в Стара Загора.

Той бе и единственият кандидат за лидерския пост. 35-годишният старозагорец се спрягаше от известно време за ръководното място. Той призна, че постът е голяма отговорност за него. Като първостепенни задачи Янков си постави да завърши структурите в областта, да мотивира обществеността и да бъдат обучени хора за застъпници на предстоящите избори за европейски депутати. Янков прогнозира над 12 000 гласа от областта за "България без цензура". По думите му, е пълен абсурд да се твърди, че партията на Бареков е "платена" от Делян Пеевски. "Идеите на ББЦ са по-скоро социални. Защото обществото има нужда от спешни реанимиращи мерки за излизане от положението, до което ни докараха предишните управляващи", коментира Янков за Starazagorautre.bg.

Бареков обяви в Стара Загора, че като единствен пряк конкурент на предстоящия евровот очаква ГЕРБ и даде заявка за двуцифрен резултат на местно ниво. Според негови проучвания, партията му получава 10% подкрепа в Стара Загора. Но призна, че общината има добър кмет и битката ще бъде трудна.

Бареков предупреди лидерът на СДС Божидар Лукарски, че мястото му не е в Реформаторския блок и призова сините да се присъединят към ББЦ.