Седмицата: За благото на цялото

Астрологична прогноза за 24-30 март

Предстоящата седмица ще ни предложи многообразие от настроения, тенденции, събития и преживявания. В понеделник Луната в Козирог, ще пробуди спящия вулкан на големия космически кръст, оформен от Марс, Плутон, Слънцето Уран и Юпитер и ще ни подготви така да се каже за предизвикателната обстановка, на фона на която ще протекат пролетните месеци. Натискът ще е огромен, а за да можем да му устоим и да избегнем разрушителната му сила, е необходимо да проявим самоконтрол и устойчивост към външни фактори и влияния. Енергетиката на периода е силно Марсова, но самия Марс е в изключително затруднено положение, което означава, че и за нас ще бъде трудно да овладеем агресията, която така сложените обстоятелства пораждат у него, респективно у нас. Налага се да бъдем изключително отговорни в поведението и решенията си и да помним, че провокациите и конфликтите, агресията и гнева ще се обърнат против инициатора си, независимо от това дали поводът и причината са справедливи или не.

Меркурий и Юпитер ще хармонизират обстановката и ще ни съдействат да решаваме спорните ситуации с лекота. Търсете възможности за компромис. Договарянето на изгодни за всички условия е съвсем постижима цел, стига да сте готови за детайлно разглеждане и обсъждане на всички спорни въпроси. При това, следва да имате предвид, че чувствата на вашите опоненти в този момент, са не по-малко съществени от техните чисто практични интереси и съвсем рационални подбуди.

Венера, в хармоничен обмен с Марс, под суровия поглед на Сатурн, през тази седмица ще се опита да укрепи слабите места в личните и делови взаимоотношения, зейнали в началото на годината. Оценката й ще бъде безкомпромисна, настроението - взискателно, но възможността за чисто интелектуален подход към текущите проблеми ще ни помогне за намирането на разумни и съвсем рационални причини и начини за тяхното укрепване. Следва да имате предвид, че сега не чувствата, физическите и емоционалните привързаности, а интелектуалната съвместимост и общите интереси ще бъдат обединяващият елемент, от чиито наличие или липса, зависи хармонията и устойчивостта на връзките ни с околните.

Седмицата ще завърши с новолуние в Овен, което поставя началото на нов изключително сложен и опасен период, в рамките на който навлизаме в пролетния сезон на затъмненията. Новолунието буквално ще взриви фоновия обмен между Уран, Юпитер и Плутон, който от доста време разпалва войни, конфликти, болни амбиции, подхранва завишени очаквания и преувеличени възможности и дава склонност към лоша, неадекватна преценка относно последствията от решенията, които взимаме сега. Използвайте тази седмица, за да постигнете съгласие със себе си и с близкото си обкръжение по принципно важните въпроси и ситуации, които са активни за вас в момента. Последната четвърт на Луната ни дава възможност да се отдръпнем от суетата на ежедневието, за да вникнем в нуждите на душата си, да анализираме успехите и провалите си, моделите на поведение, методите и средствата, с които си служим за постигането на целите си, адекватността на самите цели, както и  да определим причините за недоволството си и да се освободим от емоционалния багаж на преживени загуби и разочарования.

Успех!