Елена Петрова с любов като на Яворов и Лора

Актрисата играе любимата на поета в постановка заедно с Иван Радоев

Актрисата Елена Петрова изживява бурна любов като тази на поета Пейо Яворов и любимата му Лора Каравелова. Тя не назова името на своята половинка, но подчерта, че любовният й роман на дневен ред е изпепеляващ. Звездата от „Стъклен дом" имаше връзка с оператора Светльо, заради когото се разведе със съпруга си Аристотелис Фотилас. В края на миналата година пресата пък я обвързваше с мъжа на Надежда Нейнски - Светлин.

.„В моя живот на Елена се случва една такава истинска любов като тази на Лора и Яворов", откровеничи актрисата. Поводът за сравнението е участието й в новата постановка на Бойко Илиев „Часът на синята мъгла", където заедно с Иван Радоев от „Комиците" се въплъщават в образа на поета Яворов и любимата му Лора. Актьорите се влюбват до полуда, женят се и се разделят по трагичен начин в представлението, чиято премиера е на 3 април в столичния театър „Сълза и смях". Елена Петрова вече изигра Мина Тодорова във "В полите на Витоша", а сега ще влезе в ролята на другата голяма любов на Яворов.

Пред Антон Хекимян Елена не скри, че е много ревнива, с което образът й на Лора й пасва перфектно. Тя уточни обаче, че не е чак толкова болезнено ревнива. „По същия начин обичам и аз. Според мен жената трябва да е на първо място в живота на един мъж", егоистично заяви Петрова. Колегата й Иван Радоев пък я похвали, че си научила репликите още след втората репетиция.