Мистерия около смъртта на 16-годишната Мелица от Бургас

Момичето полетяло от 12-ия етаж след вечеря с родителите си

Никой не може да каже категорично какво е накарало 16-годишната Мелица Василева да посегне на живота си. Девойката се самоуби в петък, скачайки от 12-ия етаж на апартамента си в бургаския комплекс "Славейков". Първо тръгна версията, че момичето е сложило край на живота си заради драматична раздяла с приятеля си. Според съучениците й обаче тя никога не е имала интимен приятел. Била кротко и добро дете и не създавала проблеми в училище.

Нещо обаче се е случило в началото на учебната година. Започнала често да отсъства от часове безпричинно. Внезапно изгубила интерес към учебния материал и изпаднала в тежка депресия. Последните 2 дни, преди да се случи трагедията, деветокласничката също не отишла на училище. Майка й Даниела се е свързала с класната й и предупредила, че ще отсъства по семейни причини.

"Не знаем дали е била болна, или е отсъствала заради психически срив. Знаехме, че действително има някакви проблеми, но те не бяха нищо особено. Обичайните проблеми на всеки тийнейджър. Майката беше в непрекъснат контакт с преподавателите в училището и дори сподели, че през втория срок Мелица се е стабилизирала", разказаха пред "Стандарт" колегите на Даниела. Категорично са отхвърлени версиите Мелица да е била блъсната от 12-ия етаж или да е паднала случайно. В злополучната нощ тя си е била у дома заедно с родителите си. Тримата вечеряли в хола и разговаряли спокойно. Не е имало скандал, нито разправии. В един момент Мелица станала от масата, влязла в стаята си, след това отворила вратата на терасата и се хвърлила, без да каже и думичка.

Съученици и приятели изпратиха вчера в последния й път 16-годишната ученичка Мелица Василева.  Стотици опечалени се събраха в траурния парк на Бургас, за да кажат последно "сбогом" на девойката. Тя бе положена в снежнобял ковчег с бял кръст. Родителите на Мелица и съучениците й ридаеха покъртително. Гробът й бе затрупан от камара венци и цветя. За да кажат последно "сбогом" на момичето, бяха дошли преподавателите й от СОУ "Константин Преславски".