Жестока трагедия! Родилката Юлия почина след 25 дни в кома

Младата жена остави три деца сирачета

Родилката Юлия е починала днес в "реанимацията", съобщиха от МБАЛ "Дева Мария". Младата жена е издъхнала след като изкара 25 дни в тежка кома. Тежък кръвоизлив, получен след раждането на третото й дете е причина за трагедията.

От болницата разпространиха официално изявление, в което се казва: "С голяма тъга ви съобщаваме, че Юлия почина след 25 дни престой в Реанимация. Нека запазим минута мълчание и да се помолим за душата ѝ. Благодарим на всички, които седмици наред се грижеха и молеха за нея. Благодарим на всички, които се отзоваха и бяха съпричастни към призива ни и дариха кръв. Юлия успя да обедини цяла България, но за съжаление чудото за което се молихме всички ние, не се случи.
Изказваме съболезнования на семейството и приятелите на Юлия. Поклон пред паметта ѝ!
Родилката Юлия изпадна в кома след раждане в бургаската МБАЛ „Дева Мария”. Екип от 47 специалисти се бореше за живота й. 37-годишнатa жена изпадна в кома след раждането на третото си дете, при което се отключил т.нар. синдром ДИК, в резултат на което кръвта й не може да се съсирва. Стотици хора от цялата страна се включиха в кампанията за кръводаряване в помощ на младата жена. Състоянието на Юлия се влоши от деня на раждането на третата й рожба – 22 февруари. Лекарите не се ангажираха с прогнози и се страхуваха от най-лошото. Малка утеха на съпруга на Юлия е, че малкото им детенце е добре. Бебето, родено със секцио четири седмици преди термина, е живо и здраво. Юлия има още две деца – момиченце на 9 години и момченце на 5 г.