Уволненият шеф на КАТ-София: В МВР има корупция!

Ако се докаже, че полицаят е платил глобата, Йовчев ще подаде ли оставка?

Нека МВР да каже – подслушван ли съм при среща с журналист в кафе и изтрит ли е записът след три дни като несъстоятелен. Това попита уволненият шеф на КАТ-София Богдан Милчев пред Нова тв.

Срещата на Милчев с журналиста била преди около три месеца. Ексшефът на КАТ обясни, че се срещал с много хора от медиите.

Разговорът с журналиста бил във връзка с разследване за корупция в МВР. В един момент външен човек натрапчиво се намесил в срещата. Тогава Милчев и репортерът разбрали, че ги записват. Впоследствие предаването било спряно след натиск, което доказвало, че подслушване е имало.

Богдан Милчев направил своя справка и установил, че е бил официално следен със СРС. След три дни обаче записът бил унищожен. Кое налага да ме подслушват, възмути се Милчев.

Срещу мене бяха извършени 28 проверки с цел да бъда дискредитиран, за да не кажа това, което сега казвам, посочи Богдан Милчев. Бившият шеф на КАТ обжалва заповедта за изпращането му в резерва, тъй като според него тя е незаконосъобразна и е издадена с цел да бъде задържан в МВР, без да може реално да работи, за да мълчи.

Той отново попита и кое е наложило служителят, пуснал фиш за превишена скорост на министър Цветлин Йовчев, сам да плаща глобата. Аз знам цялата истина, но не мога да я докажа. Ако се докаже, че полицаят е платил глобата, Йовчев ще подаде ли оставка, попита Милчев.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е регистриран от мобилна камера на столичното „Ботевградско шосе, че кара с превишена скорост. След като е издаден фиш, той не е платен от министър Йовчев, а от служител на КАТ.


Това разказа още Богдан Милчев. Има копие от това платежно нареждане, заяви той и бе категоричен: „Това е абсолютно недопустимо!"

Той уточни, че не е уволнен, а е поискал сам да напусне, за да може да разкаже какво се случва в МВР. Аз искам да предизвикам един сериозен дебат за МВР, тъй като отвътре не можех да го повдигна, заключи той.