Дават под наем кафето на Римския стадион

СНИМКИ: Започна обновяването на Стария град

Започна облагородяването на Стария град. Днес Иван Тотев, придружаван от кмета на район „Централен” Райна Петрова дадоха официален старт на дейностите по обновяване на резервата.

Основно ще бъде подменено осветлението, като на една от главните улици в Стария град – „Съборна”, ще бъдат поставени 45 нови осветителни тела. Това е една от най-важните улици в Стария Пловдив, тъй като поема основния трафик. Ще се обнови и осветлението на всички входове към резервата. Продължава и възстановяването и подмяната на тротоари и калдъръм в района.

Тотев изрази задоволство, че теренът над Тунела – Север, където се намираше заведението „Българската къща”, вече е съборено и разчистено, като на негово място ще бъдат поставени пейки и ново осветление. Така от администрацията се надяват да превърнат пространството в любимо място за отдих на пловдивчани, откъдето ще могат да се наслаждават на изглед към града. Предвижда се и изграждането на детска площадка зад Художествената галерия. От администрацията са започнали и процедура по отдаване под наем на кафето на терасата на Римския стадион. Кметът Тотев бе категоричен, че въпреки усилията, които от общината полагат, често ремонтираните обекти скоро се оказват в лошо състояние, тъй като жителите не ги пазят.