Къртят Римския стадион, става по-бляскав (СНИМКИ)

Вторият етап от реконструкцията му започна!

Започна вторият етап от реконструкцията на Античния стадион. Първа копка направиха кметът на града Иван Тотев и на район "Централен" Райна Петрова.

Античният стадион се наложи като едно от най-посещаваните места в Пловдив, след като приключи първият етап на обновлението му. Сега ще се работи точно по частта, която ще му предаде блясък, коментира Иван Тотев.

Терасата на стадиона отново ще се сдобие с кафене, информационният център от преддверието също ще се помещава тук, за да може да работи целогодишно. В момента центърът е един от най-добре печелиlвшите общински обекти, похвали се още кметът.

Подземното ниво ще се превърне в прожекционна зала за 3D филми с близо 40 места. Точно този елемент ще превърне стадионът в атракция без аналог в страната. Мултимедийното съдържание ще се обновява всяка година.

Входът ще продължи да е без пари.

Цялостната реконструкция, която е за малко повече от 500 хил. лева, трябва да завърши за около 60, 70 дни. Финансирането е изцяло общинско.

Какво ще се работи:

Терасата ще придобие контурите на стадиона. Бетонът й ще се изкърти, за да бъде изградена наново. Бетонната стълба в страни от стадиона също ще се премахне. Ще се вдигне рампа за инвалиди за лесен достъп от асансьора към терасата.