"Кан Крум" отново с много отличия от републикански турнир

Турнирът в Житница е поредното състезание, на което талантливите бургаски ездачи се представиха отлично

Бургаските ездачи от клуб по конен спорт "Кан Крум" се върнаха с много призове от републиканския турнир в Житница. И тримата състезатели на клуба се представиха безгрешно, въпреки силната конкуренция на форума.

Добрите условия, които бяха създали домакините предизвикаха посещаемост почти два пъти по-голяма от обичайната в страната.  
На най-високата стълбичка на спортния форум успя да се качи Сияна Базотова, която безапелационно спечели първите места при децата и в двата дни. Впечатляващото представяне на Сияна и нейния кон Финес на паркурите възпламени публиката.  
Второ и трето място завоюва Женя Михова с кон Аполон. Пламен Радославов с Реквием също скача безгрешно, показвайки добрите умения на бургаската школа.

"Всъщност и тримата ни състезатели показаха класа и скачаха без да допуснат грешка на редовните паркури, без да съборят нито едно препятствие", каза председателят на клуб по конен спорт "Кан Крум"-Бургас Георги Базотев. 
Турнирът в Житница е поредното състезание, на което талантливите бургаски ездачи се представиха отлично. Само преди 2 седмици, на Тодоровден, Сияна и Женя грабнаха първите места и от състезанието в Шумен. Там своя успешен дебют направи и 9-годишната Рая Порточанова. В края на миналата година Сияна Базотева бе на косъм от медал на голям спортен форум в Гърция.