Технологиите пречат на секса

Близо половината признават, че в леглото си играят с умното си устройство, а не с партньора си

Хората от западния свят позволяват на технологиите да се намесват все повече и повече в сексуалния им живот и връзките им. Това става ясно от скорошно проучване на компанията за производство на кондоми Durex. 

Според резултатите един от десетима или чете съобщения, докато прави секс. 3% от анкетираните признават, че са проверявали профилите си в социалната мрежа Facebook по време на половия акт. Близо една четвърт признават, че технологиите пречат на сексуалния им живот. Близо половината признават, че в леглото си играят с умното си устройство, а не с партньора си, пише „Уестърн Дейли Прес“.

Durex се готви да обърне специално внимание на тазгодишния Ден на земята. От компанията са амбицирани да насърчат хората не само да изключат лампите си за час на 29 март, а да използват това време да се сближат повече с половинката си.

Сексологът Сюзан Куилиам коментирам: „Все повече хора откриват любовта посредством сайтове за запознанства или социални мрежи. Въпреки това плашещият тренд сочи, че все повече хора се чувстват пренебрегнати във връзките си за сметка на онлайн комуникациите“.