В Казанлък настояват за намаляване на наемите за метални гаражи

Подновяването на договорите за наем се извършва до края на май

Да се въведе ред в поставянето, ползването и заплащането на такси за металните гаражи на територията на Казанлък, е намерението на Общинска администрация.

Затова тя предлага на ОбС-Казанлък да приеме намаляване на наемите за метални гаражи, за да се предизвика желание от страна на собствениците за ред в ползването на тези обекти.

В тази връзка е издадена Заповед на кмета на община Казанлък от 28 февруари 2014 г., с която се определят дейностите, които трябва да се извършат. До края на м. май две комисии ще обходят целия град, като уведомяват собствениците на метални гаражи да подновят договорите си и да заплатят съответния наем. Наемите за месец да останат в размер на 40 стотинки за кв. м за метални гаражи, разположени в I зона, 30 ст./кв.м  за II зона и 20 ст./кв. м за III и IV зона.

Около 5500 са металните гаражи в Казанлък. Към началото на 2012 г. са регистрирани 4489, но договори са подписали собствениците на 3244 гаража. Още близо 1200 гаража са поставени нелегално.

Ако в посочения в уведомлението срок гражданите, имащи ламаринени гаражи, не се явят, за да сключат договор и платят наем, ще се премине към демонтирането на съотвените обекти. Община Казанлък предоставя възможност на желаещите да си закупят места за масивни гаражи с право на строеж, след подаване на заявление в Общината, като местата са съобразени с изготвените схеми.