Джиджев: Не феновете управляват в Ботев, а Цветан Василев

Собственикът няма да приеме вмешателство на всякакви елементи в клуба, сигурен е новият президент на канарите

Новият президент на Ботев (Пд) Иван Джиджев даде интервю пред „Стандарт” за ситуацията в „жълто-черния” клуб. Пловдивският бизнесмен за пореден път застана твърдо зад треньора Станимир Стоилов и обяви, че собственикът Цветан Василев няма да търпи вмешателство на всякакви елементи в клуба.

Ето част от най-интересното изказване на Джиджев:

„За мен Ботев е поредният важен проект, с който се захващам. Това не означава, че ще го развивам между другото. Напротив - вече съм отдаден на Ботев и се надявам дългосрочният план на развитие да доведе до добри времена за клуба.

Един дългосрочен проект се изпълнява в рамките на 7 до 10 години. Така че няма как титлата да е задължителна и да е самоцел.

Вече споменах, че феновете на Ботев са най-верните и ревностните в България. За мен ключовата дума тук е - баланс. Естествено, че ще взимаме предвид мнението на публиката. Но не феновете са мажоритарен собственик на акции, а Цветан Василев. Мога да обещая, че решенията ще се взимат в името на добруването на "Ботев".

Не мисля, че има опасност собственикът Цветан Василев да се обиди на някои скандали около Ботев. Аз работя с Цветан Василев над 10 години. Това не е първата ни допирна точка. Така че съм наясно колко сериозен човек е той. Не биха го отказали временни трудности. Напротив - заедно сме устремени към това проектът "Ботев" да бъде успешен. Това обаче не означава, че Василев би приел перманентно вмешателство на всякакви елементи в клуба.

Договорът на Станимир Стоилов е до 2015 година. Работим по план. В края на настоящия сезон ще бъде изготвен анализ. На тази база ще се решава какво ще се случва занапред. Треньорът Стоилов има доверието ми, както и това на собственика.