Стоилов: Никога не съм поставял условия на Цветан Василев

Няма пред кого да се доказвам, защото вече съм го направил, смята треньорът на Ботев

Няма пред кого да се доказвам във футбола или на който и да е клуб, защото съм го направил. Не съм от хората, които се кълнят във вярност, а го показвам с делата си. Ще стоя в Ботев докато собственикът реши.

Това заяви треньорът на "жълто-черните" Станимир Стоилов в обзорното предаване "Спорт7" по NEWS7.

Специалистът разкри какво е говорил с боса на пловдивчани Цветан Василев по време на срещата им миналата седмица. Двамата се видяха на четири очи, тъй като Мъри искаше да напусне Ботев, но след разговора си е променил решението.

"По никакъв начин не исках да се пречи на развитието на проекта Ботев, защото той е за цялата държава, не само за Пловдив. Единственото, което промени решението ми е, че собственикът ми каза, че държи на моето присъствие в клуба и, че той е човекът, който ще определя треньора и ръководителя и никой друг не може да му влияе по никакъв начин. Това беше достатъчно за мен. Имам договор и за мен най-важно е мнението на собственика", разкри Стоилов.

Той направи и съпоставка от проекта му в Левски и този в Ботев.

"Моментите от престоя ми с Левски и сега си приличат, защото и двата проекта са на старта. Но има съществена разлика, че в момента в Ботев се наливат финансови средства за изграждането на база и стадион, докато в Левски това трябваше да стане с годините. И на двете места началото е тежко, но не искам краят да е един и същ. Никога не съм искал пълна власт в Ботев. Един клуб се работи от екип и всеки си има задължения. Аз никога не съм поставял условия на собственика. Той е осигурил достатъчно спокойствие", добави Стоилов.