Надя Танева: Колективът е спокоен, не очаквам стачка

За момента няма индикации за недоволство в "Социално подпомагане" Пловдив

За момента колективът е много спокоен и по никакъв начин не съм разбрала, че има готовност за стачка. Така директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева коментира пред Plovdivutre.bg изявленията на председателя на Синдиката на административните служители "Подкрепа" Ефтим Боюклиев, че служителите в София, Пловдив, Стара Загора и Сливен се готвят за протест.

"Когато има такава готовност, то трябва да бъда уведомена в писмен вариант. За момента такова писмо и такова уведомление не съм получила, посочи Танева. Тя уточни, че по закон подобно известие трябва да й бъде връчено писмено поне 24 часа преди предприемането на каквито и да е протестни действия. Директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив смята, че до подобни действия няма да се стигне, тъй като липсва каквото и да е напрежение в колектива. Тя потвърди, че брутните заплати са около 650 лева. Относно техническата обезпеченост Надя Танева заяви, че както всяка бюджетна организация се срещат известни трудности, но те не са фатални за работата им.

Служителите от "Социално подпомагане" в споменатите четири града готвят протести, които вероятно ще са през май, посочва пред "Преса" представителят на "Подкрепа" Ефтим Боюклиев. Основните искания на служителите са за увеличение на заплатите с 200 лв. и ежегодна актуализация на възнагражденията според инфлацията. Освен това се настоява дирекциите "Социално подпомагане" да се оборудват със съвременна техника и елементарни консумативи като хартия и тонер за принтерите, които в момента липсвали, е друго настояване на работещите. В системата работят над 3000 души, като чистото средно възнаграждение в момента е между 450 и 500 лв.