НСА подава нова жалба, този път срещу „Акротирия инвестмънт“

Тази сутрин студенти на НСА със знамена и плакати се изправиха до спорния имот, който е ограден с бодлива тел

След като стана ясно, че Националната спортна академия не може да бъде въведена във владение на терена в местността "Акротирия" в Несебър, поради факта че имотът има нови собственици, адвокатите на НСА заявиха, че ще обжалват решението. За да се случи това обаче ще трябва да се подаде жалба и отново да се заведе дело, този път срещу новия собственик на имота, а именно "Акротирия инвестмънт". 
Тази сутрин студенти на НСА със знамена и плакати се изправиха до спорния имот, който е ограден с бодлива тел. До оградата на имота пък бе поставена табела "Частна собственост".
Четириетажният хотел, който е издигнат в част от спорния парцел, не дава възможност на студентите да достигат до спортните съоръжения на брега и с това затруднява практическите им занимания. Около 800 възпитаници на НСА всяка година се обучават на дисциплините водни ски, гребане, кану – каяк, подводен риболов, сърф, водно спасяване и други. Към тях трябва да се прибавят и над 100 деца, които абсолютно безплатно придобиват първоначални умения в някои от тези чисто морски дисциплини. Сред тях има и болни, които се нуждаят от специална рехабилитация.

Новоизградената жилищна сграда, която възпрепятства достъпа до съоръженията, е построена върху самия пясък, а оградата и е на метри от морето, с което се затруднява достъпа до пристана за лодки. По закон одобрените 7,5 метра височина на сградите са надвишени, като строежът надхвърля осезаемо разрешената височина.
Според ректора на НСА доц. Пенчо Гешев реституцията на земята, където са изградени сградите е незаконна и именно поради  тази причина той очаква крайното решение на съда да бъде в полза на Спортната Академия.