Скандал в Равда! Спряха въвода на НСА!

Имотът се оказа с нов собственик, съдебният изпълнител даде тридневен срок за обжалване

Скандал избухна в Равда преди малко, по време на въвода във владение. Студенти на НСА със знамена обсадиха спорния имот, но се оказа, че въвода се отменя! Като мотив беше изтъкнат факттът, че парцелът има нови собственици. Той е бил прехвърлен малко преди да започне изпълнителното дело за земята. Хотелът е бил продаден на 12 април 2012 от „Империя бул тръст“ на „Акрутирия инвесмънт“.

Съдия-изпълнителят Наско Георгиев даде тридневен срок на новите собственици да подадат молба в съда за спиране на изпълнението. Очаква се нова вълна от дела за златния парцел на първа линия. Днес НСА трябваше да влезе официално и законно във владение след дълги битки за спорния имот на брега на морето. С последното решение на Върховния касационен съд на академията е признато правото на владение върху предоставената му от държавата спортна база. Съдия-изпълнителят ще въведе НСА върху парцел от 2660 квадрата.
Това е същото място, в което преди година и половина студентите скачаха в разкопаните от багерите окопи, за да спрат техниката, изпратена от инвеститора - фирма "Империал Бул тръст". Тя е собственост на общинския съветник от Несебър Георги Георгиев, а доскоро съдружник в нея бе архитект Калин Тихолов. Сега на мястото, където се намираха окопите, вече се издига четириетажен апартхотел. "Империал бул тръст" е осъдена да възстанови и да предаде част от терена на учебното заведение. Преди да е готова, сградата вече е напълно разпродадена на чужди граждани. Как ще бъде предадена на Националната спортна академия, все още не е ясно.
Парцелът се намира на десетина метра от морето срещу пристана за лодки, където се провеждат тренировките на спортистите. В момента върху него работници довършват строителството на комплекса. При трасирането на имота геодезистите на инвеститора са навлезли в съседния парцел, който е публична държавна собственост и се ползва от спортната академия. Градежът е върху самия пясък, а ивицата е на път окончателно да изчезне, след като частният собственик огради сградата с бетонна стена, за да я предпази от вълните. Стената отрязва достъпа на кея и препречва единствения път до пристана по суша.

СНИМКИ ОТ СКАНДАЛА ВИЖТЕ ТУК