Арестуваха 19-годишен наркотрафикант в столичната "Надежда"

Младият дилър е обвинен, че е продавал трева в квартала

Столичната полиция е задържала 19-годишно момче по обвинение за разпространение на наркотици, става ясно от днешния бюлетин на МВР.

Арестът е следствие на полицейска операция, проведена на 24 март в столичния ж.к. Надежда 1.

Служителите от сектор "Наркотици" спрели за проверка трима мъже и открили в единия "полиетиленова сгъвка с тревиста маса". След разпита станало ясно, че той си е закупил дрогата от младеж, живеещ в квартала.

Минути по-късно пред апартамента, в който живее, бил задържан 19-годишният предполагаем дилър. Той вече бил известен на органите на реда за разпространение на наркотични вещества.

Последвал обиск, при който били иззети пари и два мобилни телефона, и претърсване на жилището, където са намерени "три полиетиленови сгъвки  и насипно тревисто вещество, електронна везна и пари".

По случая е образувано досъдебно производство. Извършено експертно изследване в Столичната дирекция показало, че иззетото вещество е 2,66 грама марихуана. Четиримата мъже са отведени в полицията и задържани с 24-часова мярка.

След доклад на материалите по случая в Софийска градска прокуратура на 19-годишния младеж е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 200 лева.