Войната за територии между охранители в Бургаско продължава

Спецпрокуратурата арестува мутри за рекет при акция в Айтос

Двама едри мъже са арестувани при операция, проведена под ръководството на първоинстанционната спецпрокуратурата. Бабаитите са задържани, след като са нахлули в заведение в Айтос и са се представили за служители на охранителната фирма „VТА“.

Мутрите безцеремонно се опитали да принудят собственика да продължи изтекъл договор за охрана на фирмата, вместо да подпише нов контракт с конкурентната „Аватари“. Двамата заплашвали, че няма да допускат клиенти в заведението, всяка седмица ще чупят инвентара в него и ще го затворят.

Припомняме, че само преди месец в Бургас бяха запалени два луксозни джипа, собственост на новопоявилата се в морския град фирма за охрана - „Аватари”. Според хора от бранша палежите са предупреждение срещу навлизането в бизнеса край морето.

Фирмата стъпи съвсем наскоро в Бургас, а местният клон се оглавява от Георги Янев, който до неотдавна бе шеф на конкурентната „Аркус”. Последната се свързва с името на Златомир Иванов-Баретата, но конците край морето дърпа осъденият като наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите. Шеф на „VTA” за Бургас пък е Николай Мечков. Преди няколко години той бе задържан от полицията при разследване срещу „бандата с кирките”.

Двамата главорези от Айтос са арестувани при акция на 25 март. Вчера Специализираният съд е потвърдил оставането им в ареста. Те са обвинени в изнудване, което се наказва с до 8 години затвор.