Камбуров: Яд ме е, че не вкарвам често на Ботев

Срещу Левски сме на поправителен, но ще го вземем, убеден е голмайсторът на Локо

През годините Мартин Камбуров се превърна в истинско страшилище заЛевски. Нападателят почти не пропуска мач, в който да се разпише във вратата на "сините" – има 9 гола в мрежата им в "А" група. 33-годишният футболист е лидер в голмайсторската листа през кампанията с 18 попадения. „Тема Спорт" говори с Камбуров преди поредния сблъсък с тима от „Герена". Двубоят на "Лаута" е от 18:00 часа днес.

- Мартине, отмина ли вече горчилката от мача с "Ботев"?

- Донякъде забравихме този двубой. Със сигурност още ни е яд, че загубихме толкова нещастно в последните минути. Мачът беше наш, спечелен, но го изпуснахме. Все пак се случват и такива неща. Имахме време през седмицата да преживеем тази загуба и да се подготвим. Някои като мен, които сме с леки травми, работиха по различна програма. Надявам се сега срещу Левски да се види възможно най-доброто от нас. Разчитаме изключително много на феновете, за да победим. Но имаме и футболните аргументи да го сторим. Трябва да се възползваме от ситуацията и да спечелим.

- До момента на „Лаута" нито един софийски отбор не успя да ви вземе точки. "Левски" би през седмицата "Ботев". Ще може ли да спрете и тях?

- Надяваме се да успеем. Не искам да коментирам играта на "Левски" и дали се подобряват. Имат ръководство, и то може да го каже най-добре. Надявам се да зарадваме публиката с голям успех. Мисля, че сме способни да го направим. Ще подходим към "Левски" с нужния респект и уважение, но в никакъв случай няма да им позволим да им е лесно. Ще се борим и ще гоним победата. Аз лично се чувствам много добре в мачовете срещу "Левски". Върви ми и вкарвам. Дано и сега бъде така. Утре (б.а. – днес) ще се постарая да продължа серията си голове срещу тях. Ако зависеше от мен, щях да бележа в абсолютно всеки мач (смее се). Яд ме е, че не вкарвам толкова често и на "Ботев". Мисля, че просто срещу тях нямам късмет. Бих заменил някой от головете си за по-силно представяне в дербито, но такъв е животът.

- "Левски" има далеч по-големи финансови възможности от Локо (Пд), но в крайна сметка е само с 2 точки пред вас, но с мач повече...

- Всички клубове в горната половина на таблицата разполагат с по-големи финансови възможности от нас. Бях малко афектиран след мача с "Ботев", когато казах, че ние играем само за кеф. Но до голяма степен думите ми са правилни. В "Левски" дадоха пари за трансфери, а ние не. Въпреки това ги превъзхождаме и бяхме по-напред. Това говори, че отборът работи правилно и всички момчета дават максимума от възможностите си. Трябва да сме благодарни и на феновете, които са винаги зад нас и това ни помага да показваме силни игри. Но като организация и финанси отстъпваме много на останалите.

- Какви са целите оттук нататък за Локомотив?

- В плейофите нещата стоят малко по-различно отколкото в редовния сезон. Ще се опитаме да объркаме сметките на абсолютно всички и да се превърнем в препъникамък за гонещите класиране в Европа. Дай Боже на края на сезона да сме възможно най-напред. Ако трябва да бъда честен, не мисля, че освен Лудогорец и донякъде Литекс останалите ни превъзхождат с нещо. Трябва просто да подобрим формата си и да напипаме верния ритъм. Напоследък имахме малко проблеми и не успяхме да спечелим няколко мача. В никакъв случай обаче не сме обезверени. Напротив, ще направим всичко възможно да се реваншираме на феновете за загубата от "Ботев" и тази от Славия. Мисля, че още срещу "Левски" ще се види колко сме мотивирани. Надявам се да имаме и късмет, а не след силен мач отново глупави грешки в последните минути да ни провалят както срещу "Ботев". Ще се постараем да вземем поправителен.

- Постигна ли договорка с ЦСКА за изплащането на сумите, които ти дължат?

- Не съм от хората, които ще правят проблеми на клуба при взимането на лиценз. Направих компромис заради Стойчо Младенов и хората в ръководството. Разбрали сме се с ЦСКА за парите, които ми дължат. Оттук нататък няма друго какво да се коментира по този въпрос. Но трябва да се знае, че няма да правя спънки.