Свети Георги спасил живота на Митьо Очите

Несебърският бос разбрал, че светецът го закриля, докато лежал в затвора

Свети Георги спасил няколко пъти живота на Митьо Очите, твърдят приближени на несебърския наркобос. Самият Димитър Желязков също признавал, че е оцелял благодарение на светеца. Той преживял няколко случки, в които животът му висял на косъм и разбрал, че Свети Георги го закриля.

Какво точно се е случило с боса, хората му не искат да кажат. По всичко обаче личи, че Очите е получил знак свише. От 7 години на всеки Гергьовден той правел курбан в чест на светеца, въпреки, че няма имен ден.
Паметливи припомниха, че още през 2008 година, когато излежаваше присъда в бургаския затвор Митьо окачи в килията си икона на Св.Георги. Тогава наркобосът шашна с неподозирана религиозност не само съкилийниците си, но и управата на затвора. „Беше окачил иконата на видно място в килията си точно над леглото. Всички бяхме смаяни. Шушукахме от ухо на ухо, но никой не посмя да го пита за иконата. Всички се чудехме дали се моли на Св. Георги”, разказаха хора, които са лежали в пандиза по онова време заедно с Желязков.
Според тях откакто се появила иконата в килията, Очите видимо се променил и станал набожен. Те разказват още, че метаморфозата станала факт, след като плъзна мълвата, че някой заплашва с убийство Очите зад решетките. Надзирателите обаче бяха убедени, че номерът с иконата не е нищо друго освен поредната ексцентричност на наркобоса.