Още един сателит засне MH370

Тайландските служби са засекли 300 обекта, плаващи в Индийския океан

Тайландски сателит е засякъл над 300 плаващи обекта в южната част на Индийския океан, които може би са части от потъналия малайзийски Боинг 777, предадоха световните медии.

Големината на обектите варира от 2 до 15 метра дължина, като те са разпръснати в район, намиращ се на 2 700 километра югозападно от австралийския град Пърт.

Въпреки надеждите, че „петната” на снимката, открити от Тайландската агенция за развитие на информационните и космическите технологии, са следи от изчезналия полет MH370, оттам не бързат да излизат с категорична диагноза.

"Не можем; не смеем да потвърдим, че тези отломки са от самолета”, заяви изпълнителният директор на агенцията Анонд Снидвонгс.

До момента това са петите сателитни кадри, показващи евентуални отломки от машината в района на Индийския океан. Преди Тайланд такива публикуваха службите на САЩ, Австралия, Китай и Франция, които участват в търсенето на изчезналия Боинг.

Откритието идва само няколко часа, след като Австралия прекрати днешното търсене по въздух заради лошо време и ниска видимост.