17 пъти ще измият "Цар Симеон Велики"

Започва пролетното миене на улици и тротоари в Стара Загора

Над 1 800 дка площи – тротоари и улични платна, ще бъдат измити по време на пролетното миене на улиците в Стара Загора.

То започва по график тази вечер в 20.00 ч. от тенискортовете под Аязмото и ще върви по улиците от север на юг, съобщиха от фирма „Зауба“, която в момента почиства града.

В посока изток – запад миенето ще се извърши от бул.“П. Евтимий“, до ул.“Д-р Т. Киркович“, а от север на юг ще тръгне от площад „Берое“ към ж.п. гарата. То ще обхване и кварталите – „Три чучура“, „Казански“, „Индустриален“, „Зора“  и „Железник“, като последният ще бъде измит 4 пъти, а най-много – 9, се предвиждат за кв. „Индустриален“. Районът на АБ “Център“ ще бъде измит 10 пъти, толкова колкото и на АБ „Изток“. Тротоари, площади и улични ленти ще бъдат измивани с маркуч, а наносите и отпадъците от зимното замърсяване ще бъдат извозени. След ремонт или други обществени мероприятия ще се извършва допълнително миене при необходимост след съгласуване.

Най-много – 17 пъти – ще бъде измит бул.“Ц.С. Велики“, в участъка от бул.“П. Евтимий“ до магазин Билла, а оттам до кв. „Железник“ – 5 пъти. Предвидено са 9 измивания да има и бул.“П. Евтимий“, в участъка от ул.“Хан Аспарух“ до околовръстното шосе.

До края на месеца почистващата фирма остава в режим на зимна поддръжка на уличната мрежа, поради което в миенето ще бъдат включени 3 водоноски. На по-късен етап те ще станат пет, уточняват оттам.

Миенето ще се извършва в нощните часове и ще приключва в 6.00 ч. сутринта.

За миенето на улиците водоноските ще използват непитейна вода, която ще зареждат от специален кран. Миенето ще става по график, утвърден спрямо изискванията на общинската администрация. Утвърденият график и план за работа подлежи на промяна в зависимост от конкретните нужди или атмосферни условия.